Kategóriák
GoogleAdsScripts.hu

Az AdWordsScripts.hu mától GoogleAdsScripts.hu

Viszlát Google AdWords

Június 27-én mindenkit meglepett a szakmában, amikor a Google bejelentette, hogy változtat a Google AdWords nevén. Voltak már a Googlenél termék átnevezések, de ilyen horderejű névváltozás még nem volt az elmúlt 18 évben. Első hallásra én is kockázatosnak tartottam, hogy a már jól ismert AdWords névhez hozzányúlnak.

De miért is?

Aztán ahogy jobban végiggondoltam a névváltást, én is megértettem, hogy mik lehetnek az okok. Tapasztaltam már, hogy ha azt mondom, hogy csinálunk egy AdWords kampányt, akkor jön plusz igényként, hogy szeretnék display kampányt is futtati a Google Display Networkön. Az is a Google AdWords része, nyugtattam meg az illetőt. De szeretnék még Gmailben is hirdetni. Az is az AdWords része. De szeretnék még YouTubeon is hirdetni. Az is az AdWords része. Ebből látható, hogy a fejekben kezdett egy zavar kialakulni és a többség inkább arra asszociált, hogy a Google AdWords a keresőben futtatott kampányokat jelenti, hisz a nevében is benne van, hogy szavakat hirdetünk.

Hello Google Ads

Egy univerzális összefoglaló márkanév lett tehát a Google Ads, ami a különböző Google platformokat foglalja össze. Így az ügyfelek fejében is egy letisztultabb kép alakul ki, mivel Google Ads és a Facebook Ads lehet a fő csapásvonal a legtöbb projektnél. Ez tehát a big picture, de nézzük, hogy automatizálás és ezen belül a scriptelési lehetőségeknél mi változott.

És mi lesz az AdWords Scripts márkanévvel?

Sejthető volt, hogy a korábbi AdWords Scripts márkanév is változik és jó eséllyel Google Ads Scripts lesz a termék új neve. Így is lett, de azért megvártam a július 24.-ei hivatalos bejelentést még mielőtt a .hu domain nevet beregisztálom. Így jutottunk el ahhoz, hogy az eddigi AdWordsScripts.hu név GoogleAdsScripts.hu-vá változik.

GoogleAdsScripts.hu

A GoogleAdsScripts.hu profilja egy centit sem fog változni. Továbbra is az oldal célja, hogy azok a PPC-sek, akik Google Ads kampányokat menedzselnek és alapvetően üzleti tudással rendelkeznek, de kódolási tudással nem, azok is el tudjanak indulni a Google Ads Scriptek fejlesztésének az útján. Továbbá aki már rálépett erre az útra, az is fog magának tartalmakat találni, hogy milyen automatizmusokban érdemes gondolkozni és hogyan kell ezeket kivitelezni.

A GoogleAdsScripts.hu a site megjelenésében is szintet lép, hisz egy teljesen saját arculatot kapott, köszönet ezért a Visualznak. Egy darabig párhuzamosan az AdWordsScripts.hu is elérhető még, de folyamatosan kerülnek át a tartalmak a GoogleAdsScripts.hu-ra, illetve az új tartalmak már kizárólag a GoogleAdsScripts.hu-n jelennek meg.

Összegezve a motorháztetőn a márkajelzés lecserélődött, de minden egyéb változatlan. Nekünk pedig továbbra is az a célunk, hogy a napi operatív munka során minél kevesebbet kelljen fát vágni, inkább favágó gépek építésével töltsük az időnket, amik utána automatikusan vágják a fát.